Шкільні екскурсії на підприємство.
Екскурсія захоплює школярів і оригінальною напівігровою формою, і цікавим виробничим змістом: на власні очі діти побачать, як щойно замішане тісто перетворюється в хрусткі та запашні хліб чи булочку, як виріб загортається в екологічну упаковку і відправляється до продовольчої крамниці. А улюблені круасани? Їхня овіяна легендою поява, нинішній спосіб випікання і наповнення солодкою начинкою підсилять яскраві дитячі враження і залишить незабутні спогади.
Пахнет в пекарне хлебом и сдобой…
Джані Родарі
Знаєте, у дитинстві неодмінно слід відвідати пекарню. Кожне життя має гріти такий теплий дитячий спогад. Повірте, навіть не для того, щоб спростувати деякі казкові уявлення, що булки і батони зростають на деревах. Сучасних дітей у таку оману не введеш. Але саме сучасним так бракує реальних, не анімаційних чи графічних, відчуттів. І емпіричного, власним досвідом здобутого, знання. А ще – маленької, так до кінця і не розкритої таємниці. Все це гармонійно поєднує найстарший у житті людства продукт. Бо випікання хліба, хай яким прадавнім, аж до сакральності воно не було б, дозволяє використовувати най і надсучасні технології, прилади і обладнання. І поки у Запоріжжі немає технічного музею, де малеча власноруч може випробувати себе у різних ремеслах, скористайтеся нашою пропозицією. На екскурсії діти не лише побачать всі етапи виробництва хлібобулочних продуктів, не лише послухають про послідовність і виваженість кожної дії на шляху від замісу тіста до загортання хрустких булочки та хліба у зручну екологічну упаковку і наповнення улюблених, щойно спечених круасанів солодкою начинкою. Вони приміряють на себе почесну роль пекаря. Як знати, можливо у чиємусь житті, вона стане головною.